(ВІДЕО) Держприкордонслужба вживає заходів для доставки та оформлення пішоходів, які накопичуються перед пунктами пропуску

НАЗАД
27 березня 2020 13:51

Цієї доби в деяких пунктах пропуску на кордоні з ЄС значно зросла кількість громадян України, які прибули без власного транспорту.

Це ускладнює їхнє перетинання кордону, оскільки піше сполучення зараз не здійснюється. У зв’язку з цим, а також через додаткові контрольно-профілактичні заходи спостерігається накопичення людей у пунктах пропуску суміжних країн.

У свою чергу Державна прикордонна служба України організувала взаємодію з органами місцевої влади, ДСНС щодо забезпечення транспорту для перевезення громадян, які прибули до кордону пішки. Крім того, залучено додатковий інспекторський  склад, працюють додаткові смуги, де оформлення відбувається із застосуванням мобільних комплексів прикордонного контролю.  Зокрема, сьогодні до опівдня на кордоні з Польщею вже здійснено пропуск майже 7,4 тисячі таких мандрівників, це більше ніж учора за усю добу – 5,4 тис. осіб.

НАГОЛОШУЄМО: процедури прикордонного контролю будуть проводитися з врахуванням сучасних загроз. Ми не можемо прискорити пропуск, знижуючи якість контрольно-профілактичних заходів.

Станом на 12.00 за інформацією представників Прикордонної варти Республіки Польща на території їх країни зібралося:

Навпроти пункту пропуску «Краківець» - понад 2 тисячі осіб.

Навпроти пункту пропуску «Ягодин» - 1,2 тисячі осіб.

Навпроти пункту пропуску «Рава-Руська» -  0,5 тисячі осіб.

З 00.00 до 12.00 год. сьогодні в порівнянні з цілою добою вчора забезпечено перевезення та прикордонне оформлення осіб, які прибули пішки:

Через пункт пропуску «Краківець» - понад 1700 осіб.

Через пункт пропуску «Ягодин» - понад 3,7 тис. осіб.

Через пункт пропуску «Рава-Руська» - майже 2 тисячі осіб.

Нагадаємо, що учора прикордонники разом з органами місцевої влади та ДСНС забезпечували перевезення таких людей через кордон. Зокрема було здійснено більше 200 виїздів транспортних засобів для перевезення громадян.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси