(ВІДЕО) Держприкордонслужба спільно з Нацполіцією та міграційною службою затримала основного організатора каналів незаконної міграції з країн Південної Азії

НАЗАД
15 травня 2017 09:51

В ході копіткого та тривалого спостереження встановлено, що громадянин Ісламської Республіки Афганістан на прізвисько Інженер вже тривалий час був основним організатором переправлення незаконних мігрантів із Афганістану та Пакистану в Україну, і далі – до

В ході копіткого та тривалого спостереження встановлено, що громадянин Ісламської Республіки Афганістан на прізвисько Інженер вже тривалий час був основним організатором переправлення незаконних мігрантів із Афганістану та Пакистану в Україну, і далі – до країн Європейського Союзу. Він особисто підтримував стійкі зв’язки з лідерами та учасниками організованих злочинних груп, які спеціалізуються на переправленні нелегалів у Росії, Афганістані, Пакистані, Бангладеш, Шрі-Ланці та інших країнах Азії.

Через розгалужену мережу пособників з числа іноземців, які проживають в Україні, він особисто контролював більшість потоків незаконної міграції, що проходили через нашу державу. Наразі можна вести мову про, щонайменше кілька десятків незаконних мігрантів, переправлення яких організував безпосередньо Інженер лише цього року. Вартість такої послуги, в залежності від країни кінцевого призначення, коштувала в середньому від 12 до 15 тисяч доларів США.

Незважаючи на низку порушених проти громадянина даного громадянина кримінальних проваджень за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон, потужні злочинні зв’язки та набутий під час протиправної діяльності досвід допомагали йому уникати кримінальної відповідальності.

13 травня в Одесі Державна прикордонна служба спільно з Департаментом боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, Національної поліції затримала даного злочинця і, на підставі рішення міграційної служби, відправила на Батьківщину.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси