Держприкордонслужба із взаємодіючими органами України та суміжних країн спільно вирішує проблеми черг на кордоні

НАЗАД
27 квiтня 2017 16:04

Інтенсивність руху транспортних засобів на державному кордоні з кожним роком не зменшується. Нерідко перед основними пунктами пропуску на кордоні з Угорщиною, Словаччиною та особливо з Польщею спостерігається накопичення транспорту.

Інтенсивність руху транспортних засобів на державному кордоні з кожним роком не зменшується. Нерідко перед основними пунктами пропуску на кордоні з Угорщиною, Словаччиною та особливо з Польщею спостерігається накопичення транспорту.   

Найбільше на формування скупчень автотранспорту впливають учасники малого прикордонного руху та автомобілі іноземної реєстрації під керуванням громадян України. Кількість таких автівок становить до 75% від усіх транспортних засобів у черзі. Окрім цього підґрунтям для накопичення транспортних засобів слугує нерозвинена інфраструктура пунктів пропуску та, подекуди, повільна робота контрольних служб суміжних країн. 

Як наслідок, це призводить до невдоволення подорожуючих, створення конфліктних ситуацій перед пунктами пропуску, блокування доріг, збільшення скарг на тривале очікування в чергах.

Аби знизити рівень черг та соціальну напругу, Державна прикордонна служба спільно з іншими державними органами влади, прикордонниками суміжних держав вживає низку заходів із вирішення проблем виникнення черг. Зокрема за рахунок резервів розгорнуті додаткові робочі місця та збільшено кількість прикордонних нарядів, а перед пунктами пропуску щоденно патрулюють десятки екіпажів Національної поліції.

Окрім цього, для пришвидшення пропуску громадян та транспорту в напрямку «виїзд з України», польські прикордонники застосовують додаткові смуги та частково реверсний рух. Також з українського боку в пунктах пропуску «Краківець» та «Рава-Руська» продовжується експеримент з розмежування смуг руху транспортом перед автомобільним переходом, що дає можливість відокремити учасників малого прикордонного руху та громадян України та ЄС.

Завантаженість пунктів пропуску можна подивитись он-лайн на сайті Держприкордонслужби.

Завдяки проведеним заходам вдалося стабілізувати ситуацію в основних пунктах пропуску на кордоні з Європейським Союзом та частково зменшити кількість транспортних засобів  в порівнянні з минулим тижнем, коли після завершення Великодніх свят різко зріс рух в напрямку виїзду з України.

Варто зазначити, з початку тижня найменший час очікування для заїзду в пункти пропуску спостерігався у «Смільниці», «Грушеві» та «Угриніві», що на кордоні з Польщею.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси