День пам’яті та примирення

НАЗАД
08 травня 2021 08:59

Прикордонники вшановують пам'ять жертв Другої світової війни.

Сьогодні Держприкордонслужба разом з усім українським народом та світом вшановують пам’ять жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасницями.

День пам’яті та примирення в Україні відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Нині ця подія вважається символом перемоги над нацизмом.

Гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму – основний меседж, який цього дня поширюють всі, хто у будь-який спосіб долучається до заходів з нагоди пам’ятної дати.

Ці дні, які присвячені пам'яті понад 60 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Керівництво та персонал Адміністрації Держприкордонслужби поклали квіти до пам’ятника «Захисникам кордонів Вітчизни усіх поколінь», що на вулиці Золотоворітській, та пам’ятника «Захисникам кордонів Батьківської землі» у парку «Перемога». Також церемонії покладання квітів проведено у всіх органах охорони державного кодону.

Світла пам'ять загиблим та вічна шана героям, які вижили у страшному пеклі ворожих навал. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси