Четверо українців намагалися «домовитися» на кордоні про уникнення самоізоляції

НАЗАД
23 сiчня 2022 11:49

Минулої доби прикордонники Чопського загону припинили чотири спроби підкупу прикордонних нарядів.

Усі четверо правопорушників мали намір уникнути встановлення додатку «Вдома», яким контролюється проходження самоізоляції після повернення з-за кордону.

Зокрема, учора в залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба)» троє наших співвітчизників при в’їзді надали на контроль паспортні документи, в один з яких вклали 2000 угорських форинтів, а в інші два - по 1000 форинтів. Не маючи сертифікатів про вакцинацію, чоловіки за допомогою хабаря намагалися умовити правоохоронців дозволити їм не завантажувати додаток «Вдома» у мобільні телефони.

Інший випадок стався в автомобільному пункті пропуску «Чоп (Дружба)». Нехтуючи безпекою співгромадян, 49-річний закарпатець шляхом надання неправомірної винагороди також сподівався уникнути проходження самоізоляції.  Проте в жодному випадку підкупити прикордонників нашим співвітчизникам не вдалося.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»,  повідомлено співробітників Нацполіції.     

Після складання відповідних документів та завантаження додатку «Вдома»  громадян України оформлено на в’їзд в Україну, проте з пунктів пропуску вони вибули у супроводі представників поліції.

Зважаючи на ситуації, які мали місце, нагадуємо про кримінальну відповідальність за спробу надання неправомірної вигоди посадовим особам Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси