Чергова спроба перешкоджання службовій діяльності прикордонників

НАЗАД
27 травня 2017 12:53

Близько 5 автомобілів високої прохідності здійснили спробу перешкоджання виїзду автотранспорту з території відділу «Селятин».

Державна прикордонна служба України продовжує здійснювати системний комплекс заходів, направлений на протидію протиправній діяльності на державному кордоні України. Ці заходи проводиться у плідній співпраці з іншими правоохоронними органами.

Так, в рамках проведення спільної спеціальної операції «Кордон–2017 і в межах відповідальності прикордонники Чернівецького загону спільно з взаємодіючими органами та прикордонниками суміжних країн ефективно протидіють протиправним діям на кордоні.

Нагадаємо, що лише з початку цього року на ділянці відділу «Селятин» у 28 випадках прикордонниками спільно із представниками СБУ, Національної поліції та ДФС у Чернівецькій області було затримано понад 260 тисяч пачок сигарет на загальну суму близько трьох мільйонів гривень. Крім того, було затримано 8 осіб, які причетні до незаконного переміщення сигарет до Румунії.

Але активна боротьба прикордонників, зокрема протидія контрабандної діяльності, на цей час продовжує стикатися з опором з боку протиправних елементів, а саме – викликає невдоволення в осіб, що займаються протиправною діяльністю на державному кордоні. У зв’язку з цим вони намагаються усіма можливими діями перешкоджати прикордонникам у виконанні ними своїх службових обов’язків.

Один із таких випадків стався учора ввечері. Так, близько 5 автомобілів високої прохідності здійснили спробу перешкоджання виїзду автотранспорту з території відділу «Селятин». Негайно було приведено в готовність чергові сили підрозділу. Зусилля начальника відділу мирним шляхом припинити протиправні дії не мали успіху, а навпаки невідомі створили загрозу життю прикордонників, на що останніми було застосовано попереджувальні заходи примусу. Після чого автівки вибули від відділу в напрямку населеного пункту Селятин.

По даному факту повідомлено Національну поліцію, УСБУ в Чернівецький області та військову прокуратуру Чернівецького гарнізону, крім того, посилено охорону військового містечка.

Варто зазначити, що раніше охоронці кордону неодноразово отримували в свою адресу погрози, фіксували різного роду демонстративні дії, які б мали їх скомпрометувати.

Державна прикордонна служба наголошує, що, незважаючи на супротив організаторів злочинних схем, заходи з посилення прикордонного режиму та протидії протиправній діяльності на кордоні триватимуть й надалі, і будуть посилюватись.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси