(ВІДЕО) Батькова бойова нагорода

НАЗАД
22 вересня 2022 17:26

Орден «За мужність» ІІІ ступеня від Президента України вручили рідним полеглого Героя України полковника Віталія КУЧЕРЯВОГО.

Віталій КУЧЕРЯВИЙ очолював відділ прикордонної служби «Щастя» Третього прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія ПІКУСА.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну прикордонний підрозділ під керівництвом Віталія КУЧЕРЯВОГО тривалий час успішно струмував та відбивав вогневі атаки ворога на Луганщині.

Десятки одиниць знищеної ворожої техніки та ворогів, відбиті атаки та врятовані життя особового складу – так проявив себе мужній прикордонник, та очолюваний ним підрозділ.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, Указом Президента України 10 березня 2022 року Віталія КУЧЕРЯВОГО нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

На жаль, отримати свою нагороду власноруч Герою не судилося.

13 березня 2022 року, не впоравшись із проривом лінії оборони прикордонників, оскаженілий ворог вдарив по позиціях охоронців рубежу мінометами та артилерією.

Для Віталія то був вже не перший бій під розривами снарядів, але піклуючись про свій особовий склад він не зміг вберегтися сам – ворожий артилерійський снаряд розірвався поряд із ним.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, Указом Президента України полковнику Віталію КУЧЕРЯВОМУ присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Голова Державної прикордонної служби України присвоїв Віталію КУЧЕРЯВОМУ військове звання «полковник» посмертно.

Сьогодні, за дорученням Президента України, дружина Героя України Світлана Михайлівна та син Кирил отримали з рук Голови Державної прикордонної служби України Сергія ДЕЙНЕКА бойову нагороду.

Присутні вшанували світлу пам’ять усіх бойових побратимів хвилиною мовчання. Подвиг мужніх захисників України назавжди закарбований у серцях прикордонників! Вони – приклад мужності, стійкості, хоробрості та відданості справі захисту Батьківщини, охорони державного кордону.

По завершенні церемонії вручення нагороди очільник прикордонного відомства поспілкувався із родиною Героя України. Світлана розповіла про свої переживання та спілкування із чоловіком у перші дні повномасштабного вторгнення окупантів. Зі свого боку Сергій ДЕЙНЕКО запевнив родину загиблого прикордонника у тому, що вони є невід’ємною частиною великої прикордонної родини та завжди відчуватимуть підтримку побратимів Віталія, турботу про них у майбутньому.

Син Героя України із трепетом тримає в руках батькову бойову нагороду. Вона не замінить йому найріднішу людину, та в його пам’яті назавжди закарбується сторінка історії незламного народу його Батьківщини.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси