Батько і донька в одному строю захищають Україну

НАЗАД
29 вересня 2022 13:52

Прикордонниця Вікторія п'ять років служить у прикордонному відомстві. За цивільним фахом дівчина лікар-ветеринар.

Любов до тварин привела Вікторію у кінологію. Згодом дівчина призвалась до Державної прикордонної служби України.

Працювала в столичних аеропортах та разом зі своїм службовим собакою Джакартом показували гарні результати в роботі. «24 лютого життя перевернулось», - розповідає Вікторія. Адже прикордонниця жила розміреним життям, мала улюблену роботу і тренувала собак. Зараз вона продовжує займатись кінологією та виявляти разом з Джакартом зброю, боєприпаси та вибухові речовини. На момент повномасштабного вторгнення росії на територію України першим, що зробила Вікторія - вивезла з військової частини усіх службових собак до себе додому. Сім'я дівчини доглядала собак, аж поки українські війська не прогнали російських окупантів із Київщини.

Батько Вікторії – Ігор, багато розповідав доньці про прикордонників, традиції та елітарність прикордонного відомства. «Це, мабуть, і вплинуло на вибір професії донькою», - зазначає Ігор.

Свого часу чоловік проходив строкову службу на Західному кордоні нашої країни. Згодом одружився і почав займатись бізнесом. 28 років міцного шлюбу, в якому в них народились донька та син. Донька тепер захищає Україну, а син мріє після отримання вищої освіти захищати країну на міжнародній арені. З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну Ігор пішов в ТРО. 16-річного сина відвіз у безпечне місце, а дружина Світлана відмовилась їхати, бо вирішила допомагати чоловіку і доньці тим, чим може. В ТРО Ігор тримав оборону Київщини до 1 квітня. Після чого вирішив стати в один стрій з донькою. Чоловік розповідає, що не міг інакше, коли його тендітна донька стоїть на передньому форпості країни.

Напередодні повномасштабного вторгнення в Ігоря була можливість поїхати працювати за кордон. Проте тоді чоловік сказав: «Я трохи почекаю, якщо повномасштабне вторгнення не розпочнеться - я поїду». Ігор як відчував, і вже незадовго армія російських окупантів розгорнула наступ на Україну.

Зараз вся сім'я мріє про Перемогу. У планах закінчити будівництво домівки та відправитись у подорож на круїзному лайнері.

Рецепт їхнього сімейного щастя: «Поважати, підтримувати та любити».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси