(ВІДЕО) Авіація Держприкордонслужби обстежила 14 000 км кордону і 45,6 тисяч кв. км терморя та економзони України

НАЗАД
27 лютого 2017 10:39

Розвиток авіації в Державній прикордонній службі України на сьогодні відбувається відповідно до Концепції та Програми її розвитку на період до 2020 року.

Розвиток авіації в Державній прикордонній службі України на сьогодні відбувається відповідно до Концепції та Програми її розвитку на період до 2020 року. В її основі стане створення сучасної авіаційної структури, здатної забезпечити всебічну авіаційну підтримку виконання завдань, покладених на прикордонне відомство.

Нині оновлення парку авіаційної техніки є дуже важливим завданням, тому що літаки та вертольоти радянських часів є застарілими, а їх утримання дуже обтяжливе для бюджету Держприкордонслужби.

З 2011 року у Державній прикордонній службі активно застосовуються легкі патрульні літаки «Diamond» австрійського виробництва. Їх використання наочно підтверджує, що запровадження сучасних високотехнологічних засобів повністю себе виправдовує.

Загалом відомча авіація активно застосовується для повітряного моніторингу державного кордону, прикордонних контрольованих районів, висвітлення надводної обстановки у В(М)ЕЗ України, територіальному морі та українській частині вод Азовського моря.

Лише у минулому році «Diamondи» обстежили 14 000 км сухопутного кордону і 45,6 тисяч кв. км територіального моря та економзони України. Важливою подією минулого року стало збільшення відомчого авіапарку на 7 легких патрульних літаків «Diamond», які за 2016 рік налітали майже 600 годин.

Однак досвід останніх років однозначно вимагає також широкого запровадження безпілотних авіаційних систем в охороні державного кордону для виконання різноманітних завдань. Нині прикордонним відомством вони активно беруться на озброєння.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси