80 років – бій Перемишльського прикордонного загону у Другій світовій. Герої живуть у пам’яті

НАЗАД
31 липня 2021 12:36

У селі Роги Уманського району Черкаської області відбулися заходи, присвячені увічненню подвигу героїв-прикордонників 92-го Перемишльського загону, які загинули в роки Другої світової війни

Згадати всіх героїв, що полягли в далекому 1941 році, вшанувати їх пам’ять та покласти квіти до меморіалів полеглим бійцям прибули голови районних та сільських рад, голови ветеранських та громадських організацій, представники Адміністрації Державної прикордонної служби України, Центрального музею Держприкордонслужби та персонал Головного центру підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота.

У рамках урочистих заходів відбулося засідання «круглого столу» присвяченого 80-й річниці бою прикордонників 92-го Перемишльського прикордонного загону. У ході зібрання обговорено сучасний стан архівних пошукових досліджень обставин бою та їх значення для патріотичного виховання молоді.

Для присутніх також було організовано виставку зброї, спеціальних та технічних засобів охорони кордону, інженерного приладдя, зразків безпілотних літальних апаратів та інше обладнання, яке прикордонники щоденно використовують у службовій діяльності. Яскравим завершенням заходу стали виступи кінологічного підрозділу та показові заняття із затримання порушників законодавства з прикордонних питань.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси