25-річчя відзначила Національна академія Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького

НАЗАД
14 грудня 2017 17:49

14 грудня 2017 року, Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького виповнилося 25 років.

Сьогодні, 14 грудня 2017 року, Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького виповнилося 25 років.

В урочистостях, що пройшли в Хмельницькій обласній філармонії, взяли участь Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал, представники Адміністрації Держприкордонслужби, керівники органів державної влади області та міста, представники інших силових структур, керівники вищих навчальних закладів України, ветерани-прикордонники, керівництво та персонал академії, а також інші почесні гості.

Недоторканість кордонів, захист національних інтересів у всі часи були і залишаються пріоритетними завданнями держави. Академія прикордонного відомства — унікальний вищий навчальний заклад України сучасного типу, що здійснює підготовку і підвищення кваліфікації персоналу тактичного та оперативно-тактичного рівнів відповідно до потреб у кадрових ресурсах прикордонного відомства та кваліфікаційних вимог до персоналу.

За 25 років своєї діяльності академія стала в Україні провідним освітнім закладом сучасного європейського зразка, випускники якого стоять на варті передових рубежів нашої країни.

Відповідно до отриманих ліцензій академія проводить підготовку офіцерських кадрів для органів охорони державного кордону і цивільних фахівців з вищою освітою за низкою спеціальностей, серед яких «Безпека державного кордону», «Військове управління», «Автомобільний транспорт», «Право», «Правоохоронна діяльність», «Філологія», «Телекомунікації та радіотехніка», «Психологія».

З вітальною промовою до всіх присутніх виступив Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал.

«Шлях, який пройшла академія від інституту до нинішнього сучасного вищого військового навчального закладу – це роки наполегливої роботи, наукового і творчого пошуку сотень викладачів. Національна академія була і залишається флагманом у системі підготовки висококваліфікованих кадрів для прикордонного та інших відомств», – зазначив керівник прикордонного відомства.

Петро Цигикал також додав, що сьогодні понад 9 тисяч випускників Академії займають відповідальні посади у прикордонному відомстві. Це керівники регіональних управлінь, начальники загонів та відділів прикордонної служби. Майже половина з них виконували завдання в районі АТО та на адмінмежі з окупованим Кримом, 40 – відзначено державними нагородами.

«На жаль, 14 випускників академії віддали своє життя, захищаючи Україну. Всього наша прикордонна родина втратила 69 своїх воїнів. Вічна пам'ять та слава героям!», – відмітив Голова Держприкордонслужби.

Після цих слів хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять Героїв, які загинули в запеклих боях за територіальну цілісність та незалежність України.

В свою чергу ректор єдиного в Україні вищого навчального закладу Держприкордонслужби генерал-майор Олег Шинкарук зазначив, що за роки своєї діяльності академія підготувала близько 10 тисяч офіцерів для органів охорони державного кордону України, силових структур та правоохоронних органів України і зарубіжних країн, зокрема Молдови, Туркменістану, Грузії, Вірменії та Таджикистану.

«Сьогодні в стінах академії передають свої знання слухачам, курсантам та студентам близько 40 докторів наук та понад 200 кандидатів наук», - додав ректор академії.

Керівник навчального закладу подякував усьому персоналу вишу за сумлінне виконання службових обов’язків, чесну службу Батьківщині та безцінний вклад кожного військовослужбовця і працівника у справу підготовки висококваліфікованих офіцерів для підрозділів охорони державного кордону.

Під час урочистостей було доведено Указ Президента України, розпорядження Голови Верховної Ради України, рішення засідання Кабінету Міністрів України, наказ Міністра Внутрішніх справ України, наказ Голови Державної прикордонної служби України про заохочення персоналу академії з нагоди ювілею.

Особливі слова вдячності за значний внесок у становлення та розвиток академії лунали на адресу ветеранів-прикордонників.

Ювілейний захід академії завершився концертною програмою Академічного ансамблю пісні та танцю Державної прикордонної служби України й провідних вітчизняних артистів.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси