1700 документів з ознаками підробок за 10 місяців роботи пунктів пропуску на Львівщині

НАЗАД
18 листопада 2022 14:43

Про це та інші результати оперативно-службової діяльності розповіли сьогодні представники Львівського прикордонного загону під час брифінгу у Ukraine Media Center

З початку повномасштабного вторгнення навантаження на пункти пропуску у Львівській області значно збільшилось. Впродовж першого місяця у чергах на виїзд до Польщі очікували тисячі людей та сотні машин. У взаємодії з польськими колегами прикордонники забезпечували безперебійний пропуск та евакуацію громадян, знаходили спільне розв’язання усіх нагальних питань, надавали всебічну допомогу.

Разом з тим щодня виявляли правопорушників, які намагались незаконно перетнути держрубіж. Основна категорія – це чоловіки призовного віку, яким під час дії правового режиму воєнного стану обмежено право виїзду з України. Найчастіше у пунктах пропуску інспектори прикордонного контролю виявляли ознаки підробки в таких документах, як: довідка про непридатність до військової служби, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, пенсійне посвідчення, довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією, свідоцтво про народження дитини, документи про навчання тощо.

Проте не завжди відмова в перетині кордону зупиняла наміри ухилянтів. Частина з них пропонували чималі хабарі прикордонним нарядам, інші – намагались перетнути державний кордон поза пунктами пропуску. Суми хабарів сягали від 50 до 5 000 доларів США. Загалом, з початку року зафіксовано 235 спроб підкупу охоронців кордону. Усіх хабародавців прикордонники передали співробітникам Нацполіції. А от шанувальників «зеленого туризму» маршрутами мальовничого прикордоння було менше. Усього поза пунктами пропуску прикордонники затримали 107 порушників. Більшість з них затримувались поблизу державного кордону, інших виявляли на під’їзних шляхах та у прикордонних населених пунктах.

За звітний період у пунктах пропуску не пропущено з різних причин 19 994 військовозобов’язаних та виявлено 1 700 документів з ознаками підробок. За усіма фактами використання фальшивок прикордонники повідомили співробітників Нацполіції.

Також виявлено та передано правоохоронцям 122 одиниці зброї, 1,7 тис. боєприпасів, 7,1 кг наркотичних та 1,7 кг психотропних речовин.

У 328 випадках припинено переміщення контрабандних товарів на суму 85 млн гривень. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 4,6 тис. осіб, накладено штрафів на суму 11 млн 556 тис. гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси