На Сумщині мама загиблого прикордонника отримала державну нагороду

НАЗАД
10 березня 2023 09:07

Днями в Охтирській міській раді відбулось вручення державної нагороди мамі загиблого захисника України – головного сержанта Кулика Олексія Олександровича.

Нагороду мамі загиблого прикордонника вручав заступник начальника 5 прикордонного загону з персоналу полковник Сергій Любашевський. Міський голова Охтирки Павло Кузьменко висловив слова вдячності та підтримки мамі полеглого воїна.

«Шановна Зоє Миколаївно! За дорученням Президента України Володимира Зеленського передаємо Вам державну нагороду Вашого сина Олексія Олександровича Кулика. Для нас не має значення в якому органі охорони державного кордону він проходив службу – він наш побратим, наш прикордонник. Прийміть слова співчуття величезної втрати від усіх прикордонників Державної прикордонної служби України», – сказав Сергій Любашевський.

Наказом Голови Держприкордонслужби України старшому сержанту Олексію Кулику присвоєно військове звання «головний сержант» (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України головний сержант Олексій Кулик був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно).

Головний сержант Олексій Кулик народився 9 жовтня 1991 року у місті Охтирка. У 2013 році закінчив Сумський Національний аграрний університет. У 2018 році призвався до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону, а з 2020 року – у Луганському прикордонному загоні.

Повномасштабне вторгнення росії на територію України застало Олексія у рідному місті Охтирка, де він перебував у відпустці. У зв’язку з неможливістю повернутися до свого прикордонного підрозділу, Олексій, як відповідальний військовослужбовець, відразу ж направився до одного з підрозділів сил оборони, що дислокувався в Охтирці. 26 лютого 2022 року, під час нанесеногоокупантами авіаудару старший сержант Олексій Кулик загинув.

На кладовищі, де похований прикордонник, керівництво 5 прикордонного загону та Охтирської міської ради схилили голови перед світлою пам’яттю полеглого воїна, поклали квіти до його могили.

Вічна пам’ять і слава Олексію Кулику!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси