На Закарпатті переправникам осіб призовного віку вручили повідомлення про підозру

НАЗАД
23 сiчня 2023 15:12

Чоловіків, які переправляли за кордон військовозобов’язаних українців, викрили правоохоронці на Закарпатті.

Групу з 11 осіб, затримали днями у ході реалізації інформації про ймовірне порушення кордону прикордонники відділу «Вилок» та оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону спільно зі співробітниками Закарпатського управління ДВБ Нацполіції.

Водія мікроавтобуса «Мерседес Спринтер», який віз десятьох утікачів від мобілізації, правоохоронці зупинили неподалік від кордону. Наразі уже встановлено, що водій зі своїм поплічником організували переміщення дев’яти військовозобов’язаних чоловіків до Угорщини, один із яких прибув на Закарпаття із Волині, решта - закарпатці.

На місці події правоохоронці вилучили 10 мобільних телефонів, 50 тисяч гривень, 3 тисячі доларів та 50 євро, а також транспортний засіб, яким здійснювалось перевезення осіб.

Щодо виявлення у діях водія ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ, прикордонники направили повідомлення до Виноградівського відділення Нацполіції. Було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого фігурантам справи повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

У випадку доведення їх вини у суді, українцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси