(ВІДЕО) Перетин державного кордону: хто за що відповідає в пункті пропуску

НАЗАД
04 жовтня 2022 12:27

Коли ми готуємося до подорожі, збираємо документи, пакуємо валізи тощо, затим зазвичай виникає чимало питань щодо перетину кордону, відповіді на які треба вишукувати в різних джерелах.

До прикладу, як перетинати кордон автомобілем, з дитиною чи твариною, скільки валюти з собою можна брати, які є карантинні обмеження тощо.

Державна прикордонна служба щодня отримує ці та ще сотні запитань, та не всі вони належать до її компетенції. Тому навіть, якщо громадянин звернеться за роз’ясненнями до Держприкордонслужби, – прикордонники зможуть надати йому консультацію лише в межах своєї сфери.

Існує низка інших служб, які опікуються перетином кордону. Відтак громадянам, які вирішили перетнути кордон, потрібно розуміти де саме шукати інформацію саме по їх конкретній ситуації.

Отже, Державна прикордонна служба в пунктах пропуску здійснює контроль щодо осіб та документів, з цими питаннями звертайтеся в Службу «ДОВІРА» ДПСУ https://dpsu.gov.ua/ua/sluzhba-dovira/. Також актуальну інформацію про перетин кордону ви можете знайти у чат-боті ДПСУ за тегом «dovirabot».

Державна митна служба здійснює контроль щодо автомобілів та вантажів. Таку інформацію знайдете тут: https://customs.gov.ua/contacts.

Щодо правил перевезення тварин, то це до Держпродспоживслужби https://dpss.gov.ua/.

Здобути інформацію про карантинні вимоги, які діють у пунктах пропуску, це вам до Міністерства охорони здоров’я https://moz.gov.ua/.

Дізнаватися про правила в’їзду в іноземну державу треба в Міністерстві закордонних справ https://mfa.gov.ua/.

Плануючи поїздку, ви можете також використовувати систему ДРУГ https://friend.mfa.gov.ua/#/, там є важлива інформація про умови перетину кордону країн, які ви плануєте відвідати. А в разі виникнення надзвичайної ситуації за кордоном – використовуйте її, щоб отримати від МЗС допомогу чи інструкції, як далі діяти.

Вашій увазі відео, де прикордонники розказують хто за що відповідає у пункті пропуску.

Відео виготовлене в рамках інформаційної кампанії «Все про правила перетину кордону» Державної прикордонної служби України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси