Російська окупаційна армія продовжує обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей

НАЗАД
17 липня 2022 11:44

Учора ворог завдавав ракетних ударів з літака та здійснював вогневе ураження із застосуванням ствольної артилерії, РСЗВ, мінометів та стрілецької зброї. Для ведення розвідки території України противник використовував літак-розвідник та БПЛА.

Під ворожим вогнем опинилися Великописарівська, Краснопільська, Хотінська, Білопільська, Шалигінська, Новослобідська, Есманська та Середино-Будська громади Сумщини та Сновська громада Чернігівщини.

Ракетний удар 4 ракетами наніс ворожий літак по території Есманської громади зранку 16 липня. Надалі, впродовж двох годин, ворог гатив по околицях населеного пункту цієї ж громади з РСЗВ та ствольної артилерії. Зафіксовано більш як 40 вибухів. Пошкоджена цивільна інфраструктура та житлові будинки.

В першій половині дня під артилерійським обстрілом опинилися декілька населених пунктів Білопільської громади. Всього, у двох випадках, прилетіло майже півтора десятка снарядів.

Пізніше ворог у двох випадках здійснив обстріл зі 120-мм мінометів території Білопільської та Великописарівської громад – 6 і 4 приходів відповідно, та 10 приходів з 82-мм мінометів по території Краснопільської громади.

14 снарядів РСЗВ розірвалося на території Новослобідської громади.

Шалигінську громаду упродовж дня росія обстрілювала тричі із застосуванням САУ, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У напрямку Середино-Будськоі громади ворог вів вогонь двічі, застосовував 120 мм міномети, великокаліберні кулемети та АГС.

Ближче до вечора по території Хотінської громади окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Сновську громаду на Чернігівщині ворог обстрілював зі ствольної артилерії, зафіксовано 12 вибухів.

Крім цього на території Білопільської та Великописарівської громад противник із застосуванням літака-розвідника проводив повітряну розвідку.

На усіх напрямках ворог активно застосовує БпЛА та засоби радіоелектронної боротьби.

Складові Сил оборони продовжують захищати країну від російських загарбників.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси