На кордоні з Польщею викрили ухилянта-хабародавця

НАЗАД
21 травня 2022 11:49

Через пункт пропуску «Грушів», що на Львівщині, до Польщі прямував 37-річний українець.

На підтвердження права виїзду за кордон в умовах воєнного стану чоловік надав інспектору прикордонного контролю  медичну довідку та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, мовляв, непридатний до військової служби та виключений з військового обліку.

Проте під час перевірки документів прикордонники встановили, що вони – підроблені. Отримавши відмову у пропуску через державний кордон, молодик зізнався, що папірці купив у невідомих, тому що дуже потрібно потрапити в країни ЄС.

Аби домогтися свого ухилянт спробував підкупити охоронців кордону. На пропозицію чималого хабаря в розмірі 2 000 доларів США прикордонний наряд відповів відмовою.

За цим фактом співробітники ВВВБ надіслали повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі». Також чоловік буде відповідати за використання підроблених документів під час перетину кордону, яка передбачена ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Ухилянта-хабародавця прикордонники передали співробітникам Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси