Моряки-прикордонники вдосконалюють майстерність у протидії тероризму

НАЗАД
19 вересня 2017 13:29

В Одесі, за координацією Антитерористичного центру України, відбулися комплексні навчально-методичні збори водолазних фахівців.

В Одесі, за координацією Антитерористичного центру України, відбулися комплексні навчально-методичні збори водолазних фахівців.

Окрім відділу спеціальних дій на воді Одеського загону морської охорони, у зборах взяли участь представники Служби безпеки України, Національної гвардії України та Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Протягом тижня учасники зборів відпрацьовували тактику і техніку дій у складі тактичних груп під час виконання спеціальних завдань на воді та водних об’єктах. Разом з тим представники вказаних відомств вдосконалили навички щодо дій у складі штурмової групи на борту судна під час звільнення заручників та знешкодження терористів.

Також під час тренувань відпрацьовувалося злагодження підрозділів та тренування водолазів на витривалість. Під час запливу водолази, екіпіровані лише костюмами та ластами, за 4 години подолали відстань близько 10 кілометрів.

Метою цих тренувань є також формування та вдосконалення єдиних задумів, навичок та практичних вмінь, необхідних для успішного виконання спеціальних завдань з використанням спеціалістів-водолазів.

- Ці збори відрізнялися від попередніх тим, що було додано елемент тренувань з використанням службового собаки на борту судна. Варто зазначити, що для абордажу цього разу використовувалися три різних судна – за габаритами та висотою, одне з яких було на рейді, тобто безпосередньо у морі. Щодо довготривалого запливу, то складність була у тому, що висота хвилі, сила течії та дальність були значно більшими, ніж на минулих зборах. Так, було дійсно важко й іноді здавалося, що цю дистанцію ми не зможемо подолати самотужки. Проте непохитна віра в себе та свої сили й підтримка колег, що знаходилися поруч, допомогли дістатися фінішу, - розповів начальник сектору інструкторів відділу підготовки персоналу Південного регіонального управління Держприкордонслужби України майор Роман Міщук.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси