(ВІДЕО) 12 незаконних мігрантів затримали прикордонники Сумського загону

НАЗАД
22 жовтня 2017 11:30

Українські прикордонники дедалі частіше затримують нелегальних мігрантів при спробі порушити український кордон з боку Росії

Українські прикордонники дедалі частіше затримують нелегальних мігрантів при спробі порушити український кордон з боку Росії.

Останній випадок успішного виявлення групи незаконних мігрантів, які потрапили на територію України з РФ відбувся вчора на ділянці відділу «Юнаківка» Сумського загону. Цього разу, у ході реалізації інформації офіцерів внутрішньої та власної безпеки ДПСУ, прикордонники затримали 12 осіб азійської зовнішності без документів – 9 чоловіків та 3 жінки. На даний момент тривають фільтраційні заходи, проінформовано представників СБУ та Національної Поліції.

РФ протягом багатьох років використовується як відправний пункт нелегальної міграції до країн ЄС. Через нескладну процедуру отримання російської візи, громадяни країн постачальників нелегальних мігрантів законним шляхом прибувають на територію РФ. Потім, в обхід пунктів пропуску, намагаються потрапити в Україну. Далі – за допомогою національної діаспори нелегали прагнуть закріпитися в Україні, або ж прямують транзитом до Євросоюзу.

На ділянці відповідальності Східного регіонального управління за останні два місяці це вже 6 випадок затримання нелегальних мандрівників, які прямували до України з території східного сусіда, що свідчить про наявність організованого каналу переправлення нелегалів, який функціонує не без відома ПС ФСБ РФ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси