1000 доларів США, 7 тис рублів РФ – щоб потрапити в Україну, 100 євро за пропуск дитини – такі хабарі пропонували прикордонникам

НАЗАД
11 квiтня 2021 12:36

Громадяни Індії, Молдови, РФ та України пропонували прикордонникам хабарі за пропуск через кордон.

Сьогодні в аеропорту Борисполя спільна міжвідомча група у складі офіцерів ГВВВБ «Центр» Держприкордонслужби України, слідчого відділу ГУНП в Київській області під процесуальним керівництвом Бориспільської місцевої прокуратури в ході реалізації матеріалів кримінального провадження за ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», затримала громадянина Індії.

Іноземець, 1995 року народження, прибув в Україну літаком, проте під час заходів контролю не зміг пояснити мету візиту, тому прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» відмовили йому у в’їзді. Очікуючи зворотного рейсу, громадянин Індії вирішив, що зможе усе-таки потрапити до нашої держави, надавши хабар. Чоловік запропонував прикордоннику 1000 доларів США за перегляд рішення про відмову в пропуску та сприяння в безперешкодному перетинанні державного кордону. Від неправомірної пропозиції правоохоронець відмовився, спроба підкупу зафіксована. Тривають слідчі дії.

А в пункті пропуску «Краківець» громадянка України запропонувала прикордонникам Львівського загону 100 євро за пропуск неповнолітнього сина через кордон.

42-річна жінка з 14-річною дитиною на автомобілі прямувала на виїзд з України. Проте, під час контролю прикордонники виявили, що нотаріально-посвідченої згоди батька на виїзд сина за кордон жінка не мала. Але українка виявилася наполегливою та, щоб прикордонники пропустили її сина через кордон без належних документів, вирішила запропонувати хабаря. Від неправомірної вигоди прикордонники відмовились, крім того, про виявлення ознак злочину, передбачених ст. 369 ККУ направили повідомлення до Нацполіції.

Хабарі за пропуск на територію України також пропонували учора прикордонникам Чернігівського загону в пункті пропуску «Сеньківка» – громадянка РФ – 5 000 російських рублів, а громадянин Молдови – 2 000 російських рублів. Обидва іноземці не мали з собою негативного тесту на COVID-19, тому в пропуску через кордон їм було відмовлено та, крім того, направлені відповідні повідомлення до Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси