100 000 ₴ на обладнання для спортивної реабілітації прикордонників

НАЗАД
21 липня 2024 11:33

Прикордонники отримали сертифікат на придбання спортивного обладнання для реабілітації поранених військовослужбовців.

Сертифікат вручив Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт. Після офіційної частини Президент НОК, Перший заступник голови ФСТ «Динамо» України Доневич Микола та прикордонники написали побажання на офіційному прапорі Національного олімпійського комітету.

Щиро дякуємо за підтримку та сподіваємось, що обладнання, яке буде придбане за отриманим сертифікатом, дозволить бійцям Держприкордонслужби швидше і якісніше відновлювати і покращувати свій фізичний стан.

Зазначимо, що спорт – це потужний інструмент для відновлення та соціалізації бійців, які отримали поранення чи бойові травми. Відповідні практики давно застосовуються у західних країнах, а Державна прикордонна служба України реформується та розвивається за стандартами ЄС та НАТО.  

Досвід показує, що навіть після дуже серйозних поранень, в тому числі з ампутаціями, бійці відновлюють свою мобільність, прокачують м’язи, а головне – волю. Завдяки спорту вони адаптуються до нових обставин, соціалізуються та досягають значних спортивних результатів, якими часто не можуть похвалитися люди, які не мали жодних травм. Чимало наших побратимів та посестер після поранень та бойових травм беруть участь та виборюють призові місця у спортивних подіях, які проходять не лише в Україні, а й в країнах партнерах, як-то марафон морської піхоти у США чи Invictus Games (Ігри нескорених)…

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси