(ВІДЕО) Майже 800 червонокнижних крабів визволили з браконьєрських пасток

НАЗАД
05 серпня 2020 15:04

Упродовж цього тижня екіпаж катера Морської охорони «Златокрай» Одеського змо виявив 217 ятерів для вилову крабів та 150 м немаркованих сіток у Джарилгацькій затоці.

Під час виконання завдання з охорони кордону, контролю за плаванням та перебуванням у територіальному морі, дотриманням прикордонного режиму у визначених морських районах співробітники Держприкордонслужби з браконьєрських пасток визволили та відпустили у природне середовище майже 800 кам’яних крабів.

Ятери, їх також називають «краболовки» - заборонені знаряддя лову членистоногих у Джарилгацькій затоці, адже багато їх видів, що мешкають на цій природній мілині, занесені до Червоної книги України. Крім того, такі знаряддя підривають донний ґрунт, а це призводить до знищення природного середовища існування морської флори і фауни.

Виявлені знаряддя незаконного промислу, охоронці морських рубежів облікували як безхазяйне майно та вилучили для передачі ДФС.

Орієнтовно, розмір запобігання нанесення шкоди державі склав понад 2,7 млн. грн. Тривають заходи із встановлення осіб, причетних до організації та здійснення даної протиправної діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси