(ВІДЕО) У «Борисполі» відбулася прес-конференція щодо відкритості українців до іноземців

НАЗАД
10 серпня 2019 09:44

Учора в аеропорту «Бориспіль» відбулася прес-конференція щодо відкритості українців до іноземців.

Захід проходив у терміналі D аеропорту «Бориспіль» під час зустрічі громадянина Пакистану Джаф Афзала, якого наприкінці травня було не пропущено в Україну, коли він планував відвідати нашу державу, зазначаючи мету своєї поїздки – туризм.

На заході були присутні представники Державної прикордонної служби, відомий у світі мандрівник Артемій Сурін, який написав у своєму дописі у фейсбуку про цього чоловіка,  та представники ЗМІ.

Прес-секретар Держприкордонслужби Андрій Демченко звертаючись до присутніх зауважив, що Україна є відкритою для всіх іноземців, які їдуть з добрими намірами в Україну. Однак представники Державної прикордонної служби України завжди стоять на варті прикордонної безпеки і діють згідно встановленого порядку та законів України.

Він розповів, що «тільки з початку року співробітники Держприкордонслужби оформили близько 6 млн іноземців. Тоді як кількість відмов в перетині кордону становить трохи більше 12,5 тисяч громадян, що складає приблизно 0,2%». Також він акцентував увагу, що рішення про відмову у пропуску громадян приймається під час перетину кордону. При цьому прикордонники аналізують всю наявну інформацію, в тому числі враховують країни ризику.

 «Від прикордонника залежить, як турист продовжить свою подорож, покинувши аеропорт, з яким він буде настроєм. Потужний лайфхак – усмішка. Закликаю вас до цього, тому що ви робите велику справу. Сьогодні ви бачите ілюстративний кейс, як працює система і суспільство. Вперше бачу, яка Держприкордонслужба відкрита і швидко реагує на проблеми. Дякую Голові служби за таку швидку реакцію. Ми маємо виявляти і виправляти помилки, і в цьому наша сила», - сказав Артемій Сурін.

Сам пакистанець заявив, що «це чудове відчуття, що я повернувся в Україну. Дякую прикордонній службі України за таку зустріч. Я  відчуваю любов до України і відчував її ще раніше».

Рішення про його пропуск в Україну було прийнято під час проходження ним учора паспортного контролю, зважаючи на додаткову інформацію, яка підтверджує мету його подорожі  в Україну.

Також під час зустрічі прес-секретар ДПСУ Андрій Демченко додав, що за сім місяців цього року в Україну оформлено 940 громадян Пакистану, навіть зважаючи на той факт, що країна входить до міграційного ризику. Він зазначив, що разом з тим більше 40 – за порушення українського законодавства затримано, в тому числі під час незаконного перетину державного кордону.

Він зауважив Державна прикордонна служба радить усім іноземцям ретельно готуватися до поїздок в Україну, належним чином оформлювати документи, а також не порушувати закони та не намагатися надавати охоронцям кордону неправдиву інформацію.

Зазначимо, що перед початком прес-конференції Артемій Сурін зустрівся з військовослужбовцями Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ». Він поділився з українськими охоронцями кордону своїми враженнями  про  подорожі по світу, про цікаві випадки під час перетину кордону та спілкуваннями з колегами прикордонників 40 країн світу. 

Також мандрівник анонсував, що готує дорожню карту з популяризації і розвитку туризму в Україні, де зауважить на якісному програмуванні ДПСУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси