(ВІДЕО) ЄС надав українським прикордонникам обладнання для автоматизованого температурного скринінгу в межах протидії COVID-19

НАЗАД
26 серпня 2020 14:00

Загальна вартість переданого обладнання складає 1 млн грн.

На початку місяця Європейський Союз передав Державній прикордонній службі України (ДПСУ) дві стаціонарні системи температурного скринінгу. Військовослужбовці ДПСУ працюють на передовій лінії, в умовах пандемії, обслуговуючи поїздки в країну та з неї. Обладнання надано в межах фінансованого ЄС проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», і це вже друга частина допомоги, пов’язаної з COVID-19, яку отримують бенефіціари проєкту.

Система температурного скринінгу упродовж декількох днів вже працює на одному з напрямів в аеропорту «Бориспіль». Вона допомагає прикордонникам виявляти пасажирів із симптомами лихоманки, мінімально порушуючи звичну роботу аеропорту та зменшуючи ризик подальшого поширення інфекції, оскільки дає можливість миттєвого безконтактного вимірювання температури у пасажирів на відстані.

Зауважимо, що раніше ЄС також передав Державній прикордонній службі України та Державній митній службі засоби особистого захисту й безконтактні інфрачервоні термометри – для безпечної й безперервної роботи обох служб із людьми та товарами, що перетинають український кордон.

«Україна, як і решта світу, не була готова до такого масштабного спалаху, а сучасні технічні рішення здатні допомогти зменшити подальше поширення хвороби. Прикордонники, які кожен день працюють із великою кількістю людей, стикаються з підвищеним ризиком зараження. Хоча засоби особистого захисту, передані раніше, допомагають їм захистити своє здоров’я, постійний і безперервний температурний скринінг додатково захищатиме прикордонників від зараження і сприятиме мінімізації подальшого поширення вірусу», – зауважив керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас.

Загальна вартість переданого обладнання складає 1 млн грн.

Хоча адаптивний карантин досі не скасовано, Україна поступово відкриває кордони. Відновлюються регулярні рейси, триває сезон відпусток, і тому спеціальні заходи автоматизованого контролю температури пасажирів надзвичайно потрібні й важливі.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси