(ВІДЕО) Операція «Карпати-2021» триває. Прикордонники відрядили на західний кордон нові вертольоти

НАЗАД
16 серпня 2021 13:57

Прикордонники почали залучати до повітряного моніторингу гірських ділянок кордону нові гвинтокрили Airbus Helicopter Н125.

Нагадаємо, нещодавно персонал Одеської та Харківської авіаційних ескадрилей Держприкордонслужби пройшов гірську підготовку. Особливості експлуатації нових гелікоптерів у Карпатах українські прикордонники освоювали за наставництва Вільяма Паску, французького інструктора, представника заводу-виробника «AIRBUS». Тоді навчання теж поєднувалося з повітряним моніторингом кордону. Тепер екіпажі авіаційних підрозділів Держприкордонслужби України можуть самостійно використовувати  Airbus Н125 у горах.

В рамках операції «Карпати-2021» керівництво Держприкордонслужби прийняло рішення відрядити нові вертольоти на ділянку Західного регіонального управління.

 Airbus Н125 є доволі економними та мають одні з найкращих у світі характеристик для польотів у горах. Прикордонники використовують ці вертольоти для повітряного моніторингу кордону, оперативного реагування на зміни обстановки, а також виявлення у прикордонні можливих місць злету-посадки літальних апаратів контрабандистів.

Лише минулого тижня в рамках спільної прикордонної операції «Карпати-2021» нарядами  виявлено 16 порушень державного кордону літальними апаратами. Переважно порушники використовують безпілотники, але серед повітряних порушників був також літак АН-2, який порушив кордон з Румунії в Україну в Чернівецькій області. Для його перехоплення Повітряні сили підіймали в повітря літак МІГ-29.

Серед іншого, в рамках СПО «Карпати-2021» минулого тижня було організовано службу 99 спільних прикордонних нарядів з представниками Нацполіції, Нацгвардії, Державних міграційної та митної служб. Спільно зі співробітниками Нацполіції та словацькими прикордонниками затримано 12 незаконних мігрантів та трьох переправників, виявлено та вилучено понад 42 тисячі  пачок сигарет.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси