(ВІДЕО) На кордоні з Росією ліквідовано канал незаконного переправлення в Україну громадян В'єтнаму та Індії і викрито російського організатора

НАЗАД
18 березня 2019 09:39

За інформацією оперативно-розшукових підрозділів Східного регіонального управління Держприкордонслужби, прикордонники Луганського загону, зі складу Об’єднаних сил, на кордоні з Росією затримали групу незаконних мігрантів.

Безпосереднє переміщення «мандрівників» з Південної Азії злочинні елементи планували реалізувати цими вихідними.

Після затримання групи з 8 іноземців, у ході оперативних заходів, на околиці н.п. Розсипне, охоронці кордону виявили і затримали двох чоловіків слов’янської зовнішності. Вони переховувались від прикордонного наряду у лісосмузі. З’ясувалось, що особи – громадяни України, жителі прикордоння, і були переправниками нелегальних мігрантів.

Під час проведення фільтраційних заходів оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили, що напередодні одному із затриманих українців, зателефонував росіянин, житель російського прикордоння. Він повідомив українцю, що йому та його товаришу, необхідно буде зустріти на кордоні вісьмох громадян В’єтнаму та Індії, яких у подальшому необхідно переправити через державний кордон України та доставити в тилові райони країни. Разом з тим, громадянин Росії пообіцяв, що за таких умов пособники отримають грошову винагороду в розмірі 650 доларів США.

Крім того, прикордонники з’ясували, що нелегальні мігранти за «подорож» через український кордон заплатили близько 3800 доларів США, більшу частину яких привласнив російський організатор злочину. До того ж на мобільному телефоні одного з «мандрівників» виявлено медіафайли, на яких видно документування розрахунку за незаконну подорож.

Про затримання незаконних мігрантів, які незаконно перетнули кордон з Росії українські прикордонники повідомили суміжну сторону, проте незважаючи на беззаперечні докази порушення, російська сторона відмовилась приймати назад «непроханих гостей».

За фактом незаконного переправлення через кордон вісьмох іноземців охоронці кордону поінформували співробітників Нацполіції, слідчими підрозділами якої у відношенні причетних осіб розпочато досудове розслідування за ст. 332 КК України. Крім того, на порушників державного кордону складено адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 204 КУпАП.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси