Українські та словацькі прикордонники викрили канал незаконного переправлення чоловіків через кордон

НАЗАД
15 травня 2024 09:55

Співробітники оперативно-розшукового підрозділу Чопського прикордонного загону ліквідували канал незаконного переправлення осіб призовного віку з України до Словаччини. Організував протиправну схему громадянин України, який наразі перебуває у Словаччині. Він підшуковував охочих втекти з України та керував їхніми діями з-за кордону.

Припинити незаконну діяльність чоловіка вдалося завдяки співпраці прикордонних оперативників з Національним підрозділом протидії нелегальній міграції Бюро Прикордонної поліції та Поліції у справах іноземців Президії Поліцейського корпусу Словацької Республіки.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ, прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції затримали в районі населеного пункту Гута Ужгородського району двох жителів Донеччини, які лісом пробиралися до Словаччини. Вони орієнтувалися за онлайн картами та рухалися за маршрутом, який їм вказав організатор переправлення.

У цей же час перед пунктом «Малий Березний» було затримано пособника правопорушення – громадянина Словаччини, який мав перевезти через кордон та передати організаторові грошові кошти за оборудку. Донеччанам вона коштувала 10500 доларів США.

Пособника затримали у порядку ст.208 КПК України. У ході проведення огляду місця події правоохоронці вилучили в іноземця транспортний засіб, грошові кошти у розмірі 10500 доларів США та мобільний телефон.

Вирішується питання щодо заочного повідомлення про підозру організаторові схеми. Тривають слідчі дії.

Заходи проводили за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси