Триває демобілізація військовослужбовців строкової служби

НАЗАД
10 квiтня 2024 08:07

Строкова служба прикордонників Морської охорони військової служби закінчилася під час дії воєнного стану, але її було продовжено понад встановлений термін.

Ці хлопці прийшли до лав Морської охорони Державної прикордонної служби України перед початком повномасштабного вторгнення рф. Після навчання та фахової підготовки, вони увійшли до складів екіпажів кораблів і катерів Морської охорони, де протягом 3,5 років несли службу на посадах рульових, навідників, мотористів, електриків, комендорів, коків, зв’язківців, гідроакустиків тощо.

Їхнє бойове хрещення відбувалося безпосередньо в морі, за умови агресії та тиску ворога. І вони, пліч-о-пліч з побратимами, зробили значний внесок у те, аби окупантам не вдалося десантуватися на узбережжя та захопити Одещину.

Вони збивали смертоносні «шахеди» і витискали з корабельних двигунів все можливе, вели кораблі та катери вірним курсом і пильно несли вахту у будь-яких умовах, чаклували на камбузі і завжди були напоготові, впевнено опановуючи морський фах у бойових умовах.

За цей час вони змужніли і отримали чималий бойовий досвід та морський вишкіл, загартувалися, гідно долаючи усі випробування та навантаження під час захисту рідної країни. Проявляли неабияку витримку та стійкість під час тривалих штормів та незважаючи на існуючі небезпеки.

Подяки, грамоти, листи вдячності батькам, відомчі нагрудні знаки «За мужність в охороні державного кордону України», відзнаки Президента України – медалі «Захиснику Вітчизни» - ці нагороди по праву заслужені строковиками, яких у ці дні ми проводжаємо зі своїх лав.

Дякуємо за мужність, самовідданість та зразкову службу!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси