Прикордонникам передали безпілотники, вилучені у контрабандистів

НАЗАД
03 травня 2024 13:29

Прикордонники Волинського загону ефективно протидіють протиправній діяльності на кордоні, зокрема й щодо незаконного переміщення товарів з використанням безпілотних літальних апаратів.

З початку цього року оперативниками загону спільно з військовослужбовцями прикордонних підрозділів припинено шість спроб переміщення безпілотниками товарів через держрубіж та викрито три протиправні групи, що спеціалізувалися на вказаній протиправній діяльності.

Чотири безпілотні літальні апарати, а саме:  три саморобні квадрокоптери та один безпілотник типу «літачок», учора детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури передали прикордонникам. Безпілотники були вилучені в осіб, які намагалися незаконно переправити ними до Польщі тютюнові вироби, та арештовані в рамках одного з кримінальних проваджень, розпочатого за матеріалами оперативників Держприкордонслужби.

Рішення про зняття арешту і передачу літальних апаратів на потреби прикордонного загону днями виніс Луцький міськрайонний суд.

Надалі безпілотники планують використовувати для підтримки підрозділів Сил оборони, які виконують завдання в зоні бойових дій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси