Посилюємо українсько-словацьке співробітництво в галузі РХБЯ безпеки

НАЗАД
11 квiтня 2024 17:13

Україна та Словаччина підписали Угоду про напрями взаємодії та співробітництва у галузі радіаційної, хімічної, біологічної, ядерної безпеки на кордоні.

З українського боку угоду підписав Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, зі Словацького – Міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток. 

-      Реалізація Угоди підвищить ефективність і дієвість пропускних спроможностей на спільній ділянці кордону. Загальними зусиллями прикордонних відомств зможемо ефективно здійснювати контроль за організацією протидії незаконному поводженню з хімічними, біологічними, радіоактивними та ядерними матеріалами на українсько – словацькому кордоні, - наголосив Голова Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко.

-      Зазначимо, що підписання зазначеної Угоди відбулося в рамках проведення міжурядових консультацій, які проходять на високому представницькому рівні під керівництвом прем’єр-міністрів Дениса Шмигаля та Роберта Фіцо.

Наші консультації дадуть поштовх і для міжрегіонального співробітництва, для реалізації проєктів між містами й громадами України та Словаччини. Для нас також критично важлива підтримка наших євроінтеграційних прагнень і Формули миру Президента України. Зосередимо увагу на цих питаннях, - висловив Денис Шмигаль свою позицію щодо поїздки української урядової делегації у Словаччину.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси