Номер 1. Незмінному символу охорони кордону 125 років

НАЗАД
03 квiтня 2024 15:39

3 квітня 1899 року на виставці у Ганновері показали першу німецьку вівчарку Грайфа та внесли до родоводу книги німецьких вівчарок під номером 1.

Творцем цієї породи є Макс Еміль Фредерік фон Штефаніц. Саме завдяки йому у другій половині 19 століття в Німеччині була виведена найпопулярніша нині порода службових собак.

Тоді вівчарками називали собак, які охороняли кошару, а в перекладі з німецької мови «Schäferhund» означає овечий пес, звідси і назва «вівчарка».

Сьогодні ми вже не уявляємо свого життя без цих чотирилапих красенів, які стали вірними та надійними друзями для людей та незамінними помічниками для прикордонників в охороні державних рубежів. Вони допомагають знаходити зброю, вибухівку та наркотики, а також затримувати порушників і контрабандистів.

А ще німецькі вівчарки надзвичайно віддані, вони не замислюючись, пожертвують життям заради порятунку господаря або членів його сім'ї.

Якщо шукаєте вірного та надійного чотирилапого друга, то ця порода для вас, цей граційний та величний пес підкорить ваше серце з першого погляду.

З Днем народження, чотирилапий друже! Дякуємо за службу та вірну дружбу!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси