На Одещині прикордонники ліквідували канал переправлення осіб через кордон

НАЗАД
12 квiтня 2024 12:00

Оперативники Подільського прикордонного загону спільно зі співробітниками Головного управління Служби безпеки України та Слідчого управління Нацполіції України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України викрили схему незаконного переправлення осіб через кордон.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» міжвідомча група на березі Кучурганського водосховища затримала п’ятьох чоловіків під час спроби їх незаконного переміщення до придністровського регіону Молдови.

В подальшому в Роздільнянському районі виявили п’ятьох пособників, які через телеграм-канал співпрацювали з організатором незаконного переміщення осіб. Саме вони і мали доставляти «клієнтів» до кордону. Свої послуги організатор оцінював від 4 до 7 тис. доларів США з кожного. Сума варіювалась в залежності від терміновості виїзду.

Правоохоронцями здійснено санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів провадження, в результаті яких виявлено телефони з доказами вчинення злочинів, записники, сім-карти операторів мобільного зв’язку.

Наразі одному з пособників вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за яке передбачена ч. 3 ст. 332 КК України. Тривають слідчі заходи.

Щодо п’ятьох утікачів складено протоколи про адмінправопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи направлено до суду.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси