Мріяв розповідати дітям про те, як здобувається Перемога…

НАЗАД
11 квiтня 2024 09:01

Рік тому в боях за Бахмут загинув прикордонник Дмитро В’ячеславович Масленніков.

Він не міг стояти осторонь. Анексія Криму та війна на сході України штовхнули Дмитра Масленнікова залишити спокійне життя в рідному селі на Одещині та взяти до рук зброю. У 2015 році він підписав контракт і пішов боронити Батьківщину. Брав участь в антитерористичній операції на сході. За два роки повернувся додому, почав облаштовувати побут: влаштувався на роботу, закохався, став татом і другом для трьох дітей своєї коханої жінки. Пара будувала плани на майбутнє, однак настало 24 лютого 2022 року…  

Повномасштабне вторгнення Дмитро зустрів в Одесі. Працював у бригаді, яка займалася ремонтом доріг. Спочатку чоловік долучився до військових і допомагав їм облаштовувати блокпости. Згодом вступив до лав Держприкордонслужби. Служив на острові Зміїний.

У цей час у Мирному, що на Одещині, його чекала кохана Ірина. Жінка згадує, що найбільшою мрією Дмитра було мати власну родину. Тому, попри війну і відстань, вони вирішили офіційно зареєструвати шлюб. Урочиста церемонія відбулася 27 квітня 2022 року. На ній молодята та їхні троє діточок вдягнулися по-святковому – у вишиванки.

–Дмитро обожнював моїх трьох дітей від першого шлюбу. Став для них справжнім другом та другим батьком.  Він любив свій край і не хотів, щоб його топтали окупанти. Тому пішов на війну, хоч і міг уникнути мобілізації. Дмитро був добрим і щирим. Мав диплом електрогазозварника, за фахом не працював, але люди зверталися до нього, коли в їхніх домівках необхідно було провести зварювальні роботи, й він нікому не відмовляв у допомозі. В нього були золоті руки і велике серце. Тому і не зміг стояти осторонь, – розповідає дружина.

За словами Ірини, чоловік дуже пишався військовою службою, бо відчував надважливу місію – боронити рідну землю та родину від ворогів. Мріяв розповідати дітям про те, як здобувається Перемога. Дуже чекав, коли Україна розпочне контрнаступ, щоб повернути свої землі.

У складі Донецького загону прикордонник вирушив на Донеччину. За першої нагоди він зв’язувався з рідними. Остання телефонна розмова з дружиною відбулася о 7-й ранку 11 квітня 2023 року. А за кілька годин, під час оборони позицій і відбиття ворожої атаки в районі Бахмута, в результаті мінометного обстрілу, життя Дмитра обірвалося.

Вічна шана Герою-прикордоннику!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси