Фотопроєкт «Біль» про прикордонників ОКПП «Київ» презентували в двох обласних центрах

НАЗАД
02 квiтня 2024 12:57

Днями, у Полтаві та Кропивницькому, в першу річницю роботи центрів допомоги врятованим, презентували фотопроєкт «Біль» про героїзм і стійкість прикордонників ОКПП «Київ».

Презентація відбулась у центрах допомоги врятованим, які створені за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядової уповноваженої з ґендерної політики Катерини Левченко та підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні  у співпраці з місцевими органами влади та ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Наразі центри допомоги врятованим працюють у 11 містах України. Це безпечне місце, де надають соціально-психологічну, інформаційну та юридичну підтримку усім, хто постраждав від війни. Вперше у таких центрах проходить така виставка. Фотопроєкт покликаний показати героїзм і стійкість українських прикордонників та надихнути інших ніколи не опускати руки.

Загалом фотопроєкт про героїв нашого часу. Про тих, хто не скорився, не впав на коліна, не схилив голову... Проєкт розповідає про прикордонників і прикордонниць, які попри втрату близьких, страждання рідних, власні переживання, перебування в оточенні та полоні, не зламалися. Про тих, хто після всього пережитого стоїть на захисті країни й зараз. Про нескорених людей нескореної України.

Вперше проєкт був презентований цьогоріч 19 січня в приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».

Фотограф проєкту – Оксана Шевченко, яка працювала над фотопроєктом безоплатно, зауважила, що цією роботою їй хотілось показати героїчних людей, які є серед нас. Вона підкреслила, що фото допоможуть людям і країні знати своїх Героїв в обличчя. Чоловіки, які є учасниками проєкту – пройшли через російський полон. Їх мужність, емоції та настрій фотографиня намагалася передати через відповідне освітлення та гру контрастів, адже світлини у проєкті чорно-білі.

Фотопроєкт «Біль» є другою успішно реалізованою роботою. У квітні 2023 року ОКПП «Київ» презентував фотопроєкт «Неймовірна», що розповідає про прикордонниць. За підтримки простору «Вільна» цей проєкт відвідав більше як 30 міст України.

За словами тодішнього керівника Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Олега Трофіменка - фотопроєкт «Неймовірна» складається з історій жінок-військових, які нині творять історію України. Ці жінки виконують бойові завдання на Київщині, а до повномасштабного вторгнення вони виконували свої функції в столичних аеропортах.

Тоді ж виникла ідея створити зовсім новий проєкт, який би розкрив прикордонників з іншого боку.

Проєкт «Біль»: героїзм і стійкість прикордонників – реалізовано за ініціативи Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та за підтримки засновниці Business Woman Club - Анни Крисюк.

Виставку можна буде відвідати протягом місяця у центрах допомоги врятованим у м.Полтава та Кропивницький.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси