День прикордонника України. Це про героїзм, самовіддачу, мужність, стійкість, відповідальність усього великого колективу Державної прикордонної служби

НАЗАД
30 квiтня 2024 09:11

Прикордонна родина налічує тисячі чоловіків та жінок. Усі вони без вагань стали на захист країни, аби обороняти її від російської навали й водночас продовжують забезпечувати безпеку нашого державного кордону.

Щиро вдячний побратимам і посестрам. Ваш внесок у боротьбу за свободу Українського народу – безцінний! Усі Ви – потужна складова Сил оборони і безпеки України.

Більше десяти років прикордонники зі зброєю в руках протидіють російський агресії, два з яких – під час широкомасштабного вторгнення. Вони першими зустрічали ворога на кордоні, хоробро обороняючи Україну. Прикордонники завжди у найгарячіших точках лінії фронту поряд з усіма українськими воїнами та тими, хто став на захист держави. Вони беруть участь у надскладних операціях Сил оборони нашої країни.

З 2014 року 18 прикордонників удостоєні найвищого ступеня відзнаки в Україні – звання «Герой України», 12 із них, на жаль, посмертно. Більше 3200 відзначені державними нагородами.

Ми памʼятаємо кожного і кожну, хто віддав своє життя за Україну та свободу. Усіх, хто загинув, щоб ми могли продовжувати боротьбу за незалежність. Схиляємо голови в памʼять про них…

Ми памʼятаємо тих, хто знаходиться в російському полоні і до останнього робитимемо все, щоб їх повернути. 356 прикордонників вже вдалося визволити.

Українці, як ніхто, розуміють, що безпека держави починається з безпеки її кордонів.

Державна прикордонна служба постійно нарощує свої можливості, аби реагувати на актуальні та потенційні загрози власними наявними силами. Формуються прикордонні загони бригадного типу, на озброєння наших воїнів надходить все більше артилерійських засобів та броньованої техніки, нові зразки зброї, розвивається напрямок застосування безпілотних літальних апаратів.

Ми продовжимо робити все від нас залежне, щоб наші захисники та захисниці мали всі необхідні засоби, аби бити ворога та берегти свої життя. Наша головна цінність – Люди!

Україна обовʼязково переможе в цій війні добра проти зла та поверне контроль над державним кордоном у його міжнародно визнаних межах. Ми захищаємо свою державу, працюємо заради нашої держави! Ми обʼєднані задля звільнення України від ворога! При цьому ми стоїмо на захисті демократичних цінностей, які для нас завжди були пріоритетними!

Прикордонники України разом з іншими складовими Сил оборони нашої країни та усім Українським народом не припинять боротися за Батьківщину! І я безмежно дякую всім, хто нас підтримує в цьому!

Разом до Перемоги!

Слава прикордонникам України!

Слава Україні!

Слава народу України!!!

З професійним святом привітав прикордонників Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко на своїй сторінці у Facebook.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси