«Боронити державу – обов’язок кожного свідомого громадянина», - історія прикордонника з позивним «Фотограф»

НАЗАД
11 квiтня 2024 16:50

Свою службу в лавах прикордонників Владислав розпочав зі строкової служби, саме тоді хлопець вирішив стати кінологом.

Завершивши навчання, юнак підписав контракт та продовжив службу на південних рубежах в парі з чотирилапим напарником.

«На момент повномасштабного вторгнення я проходив службу в Херсоні. Ситуація тоді була вкрай складною, адже ворожі війська просувалися надто стрімко і швидко захоплювали Херсонську область. Нам довелося відійти на інші позиції. Пам’ятаю, як під час руху нашої колони над нами пролетіла ворожа авіація і в той момент я вперше подумки прощався зі своїм життям та, на щастя, нас не обстріляли і ми вдало виїхали на безпечну територію», - згадує прикордонник.

Півтора року прикордонник разом з побратимами виконував завдання з оборони південних рубежів. Попри постійні обстріли та спроби окупантів захопити українські території, прикордонники втримали свої позиції та дали ворогу гідну відсіч.

«До військової служби я був фотографом, за що і отримав свій позивний. А ще я дуже хотів повернутися до своєї улюбленої справи – кінології, тож після ротації я продовжив службу в парі зі своєю чотирилапою напарницею Айріс, яка завжди була поруч зі мною», - ділиться Владислав.

У напарники кінолог обрав бельгійську вівчарку тервюрен, яка є однією з чотирьох варіацій цієї породи. Разом зі своєю напарницею кінолог навчається на пошук зброї та вибухівки.

Історія породи бельгійська вівчарка тервюрен сягає кінця XIX століття. Вона була визнана окремою породою в 1891 році та отримала свою назву від місця народження – бельгійського міста Тервюрен Перші представники цієї породи були використані як вівчарські собаки для охорони стад та майна, а сьогодні вони допомагають прикордонникам охороняти державні рубежі.

Тож зовсім скоро Владислав та Айріс вирушaть охороняти державний кордон. Тепер вони одна команда, надійні напарники та вірні друзі, які розуміють один одного без слів.

Дякуємо нашим Героям, які виборюють нашу свободу і незалежність!

Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси