Ідентифікатор особистості воїна: позивні прикордонників, які боронять Батьківщину на Півдні країни

НАЗАД
22 квiтня 2024 14:16

Позивний – це друге ім’я військовослужбовця. Передусім псевдо беруть для того, щоб приховати своє справжнє ім’я, а також для пришвидшення комунікації між військовими.

Варто зауважити, що в одному підрозділі не може бути двох бійців з однаковими позивними, але якщо раптом у когось і виникають проблеми з тим, як назватися – побратими завжди готові допомогти.

Спробуємо класифікувати їх за певними ознаками.

Позивні за професією у цивільному житті. До мобілізації або служби за контрактом в ДПСУ усі військовослужбовці мали роботу або певний рід занять. «Актор» – грав роль у телесеріалі «Кріпосна». До речі, цей серіал поки не вийшов на екрани. «Шейх» – був бізнесменом в Арабських Еміратах. Колись давно звільнився з лав ДПСУ, але із початком війни в Україні у 2014, покинув бізнес та став на захист Батьківщини. Псевдо «Наполеон» присвоєний військовослужбовцю його побратимами через свою шалену жагу спалити кремль. До служби він був пожежником та рятував цивільне населення від вогню. Прикордонник «Фізрук» працював вчителем фізкультури.

Псевдо за військовою професією. Вони дотичні до тих посад, які займають військові зараз або перебували колись. «Горобець» - зв’язківець. Цей птах дуже швидко переміщується в просторі, як і зв’язок. Прикордонник «Прокурор» до служби в спецпідрозділі обіймав посаду, що пов’язана з адміністративним провадженням. «Док» – популярне псевдо. Цей позивний, поширений серед медичних працівників та військових, які мають відповідний науковий ступінь. «Press» – прессекретар прикордонного загону, військовослужбовець, який висвітлює події війни, а також здійснює комунікацію зі ЗМІ. «Зам» - позивний офіцера-прикордонника. Боєць брав участь в бойових діях на Сході держави, захисник Бахмута. Перебуваючи в районах бойових дій, добре планував службу та робив смерть ворогам. «Спецура» - бійцю дали такий позивний, тому що строкову службу проходив в 1-й Президентській бригаді оперативного призначення ім. Петра Дорошенка. «Мольфар» - військовослужбовець отримав такий позивний у зв’язку з тим, що він за фахом медик. Проходить службу на посаді фельдшера у бойовому підрозділі та неодноразово рятував життя побратимам.


Позивні, що утворились від прізвища. Такі псевдо зазвичай формуються з його основ. «Ред» - від прізвища Краснянський. Звісно, слово «красний» в українській мові не означає колір. Але хто нашим хлопцям заборонить свою інтерпретацію, ще й з перекладом на англійську? «Ганс» – похідне від прізвища Ганаза. Військовослужбовець має значні досягнення в бойовій справі.

Позивні сформовані за міфологією. Палітра цих псевдо дуже яскрава та різноманітна. Тут можна зустріти міфи різних країн та епох. «Харон» - військовослужбовець займався евакуацією поранених та загиблих із зони активних бойових дій. Це усім відоме ім’я міфічного персонажа давньогрецької міфології, який перевозив через річку Стікс в царство Аїда душі. «Відьма» - цей позивний дали захисниці побратими за чорне довге волосся та неабиякі здібності до зцілення. Взагалі образ жінки-чаклунки зустрічається в багатьох міфологіях світу – грецькій, єгипетській, північної Європи та кельтів. Звісно, це також відомий персонаж в культурі слов’ян. «Люцифер» - той, хто несе світло, знищує пітьму, провісник світанку. Цей образ зустрічається в римській, давньогрецькій міфології, а також з пізнього середньовіччя у християнстві. Останнє, що бачитиме ворог у своєму житті при зустрічі з захисником – то його позивний. «Морена» - захисниця обрала собі такий позивний, бо захоплюється богами слов’янської міфології. Богиня Морена - втілення потойбіччя, ночі, смерті та води. Слов’яни, зазвичай, відчували страх перед нею, адже вона могла забрати навіть життя. Дівчина сподівається, що її псевдо доведе ворога до жаху та наблизить нашу перемогу. «Нептун» - бійцю вигадали такий позивний, тому що він змалечку марив морською флотилією та служив у Військово-Морських Силах України. Нептун - римське божество хмар, дощу й вод, культ і образ якого ототожнився з грецьким Посейдоном. Хто знає, може десь служить й «Посейдон?

Позивні за своїми життєвими вподобаннями. «Бродяга» – до служби в прикордонниках мандрував світом, а також проїхав всю Україну. Дуже полюбляє подорожувати. Офіцер колись звільнився в запас, а з 2014 року взяв знову зброю до рук. «Пассат» - позивний офіцера-прикордонника, який дуже любить свого «Фольца». Його він обрав через захоплення їздою на своєму авто німецького автопрому. «Вітамін» - позивний воїну надали побратими через те, що той знає всі назви лікувальних трав, їх цілющі властивості, вміє та любить робити смачні чаї. «Кіря» - бійцю вигадали такий позивний, тому що він надзвичайно захоплюється культурою запорізьких козаків, а найулюбленіша його книга – «Чорна рада», в якій має кумира Кирила Тура – курінного отамана. Та коли місяць у повні, краще окупантам не траплятися йому на шляху.

Позивні, на які надихнуло мистецтво. «Пікассо» - військовослужбовець до армії робив тату-ескізи, займався графічним дизайном. «Моцарт» - поціновувач класичної музики, особливо творчості австрійського композитора Вольфганга Моцарта. «Artchi» - військовослужбовець взяв собі такий позивний через хист до мистецтва, особливо до культури Китаю "Chi". «Каратист» - бійцю вигадали такий позивний, тому що до повномасштабного вторгнення професійно «крутив вертушки» та майже все життя присвятив бойовому мистецтву.

Позивні за зовнішніми ознаками. «Лисий» - цей військовослужбовець не просто стрижеться, а бриє голову наголо. Також у лисих бувають кумедні позивні, наприклад «Кучерявий». «Ірокез» - у прикордонника до мобілізації була чудова зачіска – ірокез. Звісно, каску на таку не натягнеш. «Slepoy» - військовослужбовець взяв собі такий позивний через кумедний випадок на всеукраїнських змаганнях по оборонній стрільбі. Хлопцю необхідно було зробити складну вправу, але перед цим він зізнався всім присутнім, що трохи сліпий і навряд чи зможе його пройти без дискваліфікації. Бійцю все ж таки вдалось виконати вправу та набрати чимало балів. Відтоді його почали називати «Slepoy». «Красівий» – це псевдо у військовослужбовця з'явилося з першого дня служби. Він прокинувся з такою зачіскою, наче після удару струмом, та почав шукати у побратимів гребінець, а знайшов позивний, з яким уже понад двадцять місяців. «Вовк» - бійцю вигадали такий позивний, тому що він має справжню вовчу витривалість.

Позивні за місцем народження та проживання. «Гуцул» – народився на Закарпатті. Горяни є сильні духом, міцними та незламними. «Молдованин» - хлопець взяв собі це псевдо через те, що проживав у населеному пункті України, що розташоване на кордоні з Молдовою. «Baston» - прикордонник обрав такий позивний, тому що це прізвисько асоціюється з його батьком. Хлопець родом з селища, де зазвичай місцеві дають одне одному псевдо. Так сталося, що батька називали Бастон, тому цей позивний дістався йому у спадок.

Позивні через погляди на життя, унікальне світобачення. «Фартовий» - отримав тяжке поранення в зоні АТО, але вижив. «Джокер» - позивний AT_JØĶEŘツ_UA - перші літери означають Always Truth - завжди правда. Таке псевдо полягає у підкреслені мінливості життя: кожен день, кожну годину, кожну мить все тече, все змінюється, і життя, яке сьогодні щедре на подарунки, завтра може уявлятися таким, ніби воно вимагає плати за щедрість. «Валідол» - позивний дали побратими за спокій, рівновагу та впевненість, а ще за надзвичайно смачні трав’яні чаї, які готує захисник. «Псих» – запальна людина, однак, як спалахує, так і заспокоюється дуже швидко.

Креативності українцям ніколи не бракувало. Представлені тут псевдо - це позивні воїнів-прикордонників Південного регіонального управління ДПСУ. Можна тільки уявити яке їх різномаїття по всьому цивілізованому світу. І лише такі люди - креативні, міцні духом, розумні, мужні - приведуть український народ до великої Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси