Прикордонники України та Словацької Республіки обговорили двостороннє співробітництво

НАЗАД
19 квiтня 2024 09:20

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Володимир Нікіфоренко провів онлайн-зустріч з Директором Бюро Прикордонної поліції та поліції у справах іноземців Президії поліцейського корпусу Словацької Республіки полковником, інженером Йозефом Масніцою.

Сторони обговорили обстановку на українсько-словацькому державному кордоні, поточний стан двостороннього співробітництва та його подальший розвиток.

Зауважили, що пункти пропуску на українсько-словацькому кордоні функціонують ритмічно та безперебійно. Цьому, зокрема, сприяла практика застосування прикордонниками України «є-Черги», яка позитивно вплинула на організацію руху вантажних транспортних засобів та рейсових автобусів. На сьогодні проєкт «є-Черга» запроваджено у двох пунктах пропуску: «Ужгород – Вишнє-Немецьке» – для вантажних транспортних засобів та рейсових автобусів та «Малий Березний – Убля» – лише для рейсових автобусів.

Відмітили, що спільні патрулювання кордону є ефективним інструментом запобігання незаконним перетинанням кордону. Також окрему увагу приділили питанню запровадження прикордонного контролю в спільних пунктах пропуску відповідно до правових норм Європейського Союзу.

«Багаторічне співробітництво між нашими відомствами розвивається у дусі партнерства, добросусідства, довіри та поваги. Дякую за взаєморозуміння та непохитну підтримку прикордонного відомства України в умовах агресії рф. Впевнений, що ми й надалі будемо розширювати дружні відносини між прикордонниками України та Словацької Республіки»,- зазначив Володимир Нікіфоренко.

В свою чергу Йозеф Масніца підтвердив свою підтримку та готовність до поглиблення двостороннього співробітництва з Державною прикордонною службою України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси