Президент України відзначив прикордонників, які визволяли Київщину

НАЗАД
21 березня 2024 14:48

У боях за міста й села Київщини була визначена доля України та столиці – Володимир Зеленський ушанував пам’ять воїнів, полеглих у битві за Мощун.

У другу річницю визволення Київської області від російських окупантів Президент України Володимир Зеленський ушанував пам’ять захисників, які загинули під час оборони та звільнення села Мощун, і вручив державні нагороди.

Воїни почесної варти встановили кошик квітів від Глави держави до пам’ятного знака «Янголам перемоги».

«Сьогодні ми згадуємо битву, яка відбулася вже два роки тому, але яку ніколи не можна забувати. Той час багато в чому визначив долю Української держави. Саме тут, у боях за Мощун, і неподалік, у боях за Гостомель, за Ірпінь, за інші міста й села Київщини, була визначена доля України та української столиці. Тоді вдалося не просто не пустити російську армію в Київ. Тоді всім у світі стало очевидно, якими є українці та що таке путінська Росія», – наголосив Президент, звертаючись до присутніх.

Присутні вшанували пам'ять воїнів, полеглих за свободу України, хвилиною мовчання.

Варто наголосити, що у цих боях брали участь воїни різних частин та підрозділів Державної прикордонної служби України. Серед інших сьогодні Володимир Зеленський також вручив державні нагороди прикордонникам. Зокрема, відзнаку Президента «Хрест бойових заслуг» отримав учасник оборони Києва прикордонник, підполковник Микола Дем'янюк, який організував оборону на найбільш небезпечному й важкому напрямку просування ворога в районі Мощуна. Він також відзначився під час боїв на Харківщині.

У заходах на території майбутнього меморіалу «Янголи перемоги» також були присутні рідні, близькі й побратими полеглих захисників України.

У вшануванні взяли участь: військове керівництво, зокрема Головнокомандувач ЗСУ, керівники розвідки, СБУ, Держприкордонслужби, а також міністр оборони, міністр внутрішніх справ, керівник Офісу Президента, секретар РНБО та інші.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси