Планували, але не врахували: група осіб збиралася уночі перепливати Тису, але натрапила на прикордонників

НАЗАД
25 квiтня 2024 16:30

Шістьох чоловіків затримали цієї ночі за 100 метрів від кордону військовослужбовці відділу «Тячів» під час патрулювання кордону.

Обравши нічний час доби порушники вирушили в напрямку Тиси, аби потай від охоронців кордону переплисти річку і потрапити в Румунію. Однак не врахували, що Державна прикордонна служба України має підготований та мотивований персонал, який забезпечує надійний захист кордону як вдень, так і вночі.

Горе-плавців затримали та доставили у прикордонний підрозділ, де ті дали пояснення щодо вчиненого ними правопорушення. Зокрема, чоловіки розповіли, що заздалегідь готувалися незаконно перетинати кордон. Для цього кожен з них підшукав «помічників», які пообіцяли їм організувати безперешкодний та безпечний перетин державної межі. Дехто із затриманих навіть встиг заплатити переправникам за їхні послуги: двоє чоловіків віддали по 10 тисяч доларів США, ще двоє – 6 та 7 тисяч доларів США. Інші двоє домовилися заплатити 7 тисяч доларів США та 5 тисяч євро лише у випадку успішного перетинання кордону.

Стосовно усіх затриманих порушників прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Правову оцінку їхнім діям надаватиме суд.

Коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків, наразі встановлюється.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси