«Перевізники у пікселі» організували «турне» до Молдови за 6 тисяч доларів США

НАЗАД
29 березня 2024 15:02

Оперативні співробітники Одеського та Подільського прикордонних загонів викрили та затримали, так званих, нелегальних перевізників, які намагалися переправити за кордон трьох  чоловіків призовного віку.

Цього разу незаконну схему із перевезення чоловіків призовного віку за кордон розробили та спробували реалізувати двоє одеситів. Охочих уникнути мобілізації вони підшукували через один із месенджерів. Ціна за послугу з одного «клієнта» становила 6000 доларів США з авансом у 1000 доларів та з кінцевим розрахунком на території Молдови. «Пакет послуг» передбачав: інструктаж клієнтів, зустріч їх у м. Одеса, безперешкодне перетинання «зеленого» кордону та сприяння в подальшій легалізації в Молдові у статусі «біженця».

Молодик, залучивши до «бізнесу» свою знайому, на позашляховику мали доставити «клієнтів» до прикордоння. Аби відвернути увагу та уникнути зайвих перевірок на блок-постах, зловмисники «замаскувалися», одягнувши військову форму без знаків розпізнавання. Однак, завдяки оперативним діям співробітників Держприкордонслужби, «перевізники у пікселі» провалили свою злочинну місію та були затримані за декілька метрів від кордону.

За спробу незаконного перетинання державного кордону трьох пасажирів позашляховика притягнуто до адміністративної відповідальності, а організаторам злочину загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Матеріали справи направлено до Національної поліції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси