Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького – вступна кампанія 2024 триває

НАЗАД
14 квiтня 2024 17:47

Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького – єдиний в Україні вищий військовий навчальний заклад, який готує офіцерів прикордонників за 1, 2 та 3 освітніми рівнями

До навчального закладу мають право вступати громадяни України віком від 17 до 30 років на 1-му бакалаврському рівні, офіцери Держприкордонслужби та інших військових формувань на 2 та 3 рівнях. За 31 рік існування Національної академії щороку і, навіть, у 2014 році та 2022 роках навчальний заклад виконував державне замовлення за кількістю кандидатів за результатами конкурсного відбору вступників. Цього року процес добору та вивчення кандидатів триває і завершиться 20 червня.

Національна академія готує фахівців потрібних у Держприкордонслужбі, їхня підготовка проводиться за 7 освітніми програмами. Також випускники академії за рівнем підготовки та професіоналізму затребувані в інших структурах системи МВС. Держприкордонслужба як і інші складові Сил Оборони потребують фахівців широкого спектру спеціальностей – командирів, зв’язківців, психологів, інженерів, кінологів, фахівців БПЛА та РЕБ. Національна академія враховує потреби сьогодення та своєчасно корегує освітні програми. Ми готуємо таких фахівців, які необхідні сьогодні і які будуть затребувані завтра.

Вступу до прикордонного вишу як і до інших вищих військових навчальних закладів зі специфічними умовами навчання передує комплекс заходів з вивчення кандидата – медичні огляди, професійно-психологічний добір, перевірка іншими відповідними фахівцями. Конкурсний відбір проводиться не залежно від статі за результатами Національного мультипредметного тесту та результату перевірки рівня фізичної підготовленості.

Під час навчання всі курсанти перебувають на повному державному забезпеченнї, по завершенню навчання отримують первинне офіцерське звання – лейтенант та стовідсотково працевлаштовуються в органах та підрозділах охорони державного кордону.

Серед випускників Національної академії від лейтенанта до полковника є офіцери, які мужньо виконують бойові завдання в районах активних бойових дій. Ми пишаємося нашими випускниками, адже серед них є Герої України.

Як і минулі роки, так і цього року ми очікуємо вмотивовану, патріотично налаштовану молодь.

Будуйте майбутнє держави з нами.

Прикордонники – перші, з честю!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси