Ігор Фадєєв - вічна шана Герою...

НАЗАД
15 квiтня 2024 12:21

15 квітня віддаємо шану пам’яті неймовірно світлій людині. Цей день два роки тому забрав життя Ігоря Фадєєва. Для всіх, хто знав Ігоря, це невимовно тяжка втрата. Чоловік, батько, син, брат, друг, побратим – він поєднував у собі все, в нього для всіх вистачало сил та серця.

Ігор родом зі міста Слов’янськ Донецької області. Другим своїм містом вважав Бердянськ. Тут почав кар’єру військового. Тут знайшов своє кохання. Тут зрозумів, що хоче змінити суходіл на море.

Дитячі мрії працювати трактористом як дідусь, поступилися іншій професії. 2002 рік, Ігор – випускник Харківського військового університету. Лейтенант прийшов на службу в ДПСУ. Спеціальність визначила псевдо, тож Ігор став «Хіміком».

За двадцять років служби Ігор безліч разів підтверджував правильність свого вибору. Це був потужний досвід витримки, ухвалення вольових рішень. Офіцер був вимогливим до підлеглих, але поважав кожного, спілкувався на рівних.

2014 рік – Ігор Фадєєв на сході країни. Згодом у складі Краматорського прикордонного загону брав участь в операції Об’єднаних сил. Там Ігор пройшов жорсткий вишкіл та навички ведення війни.   

У 2019 році вступив до лав Морської охорони. Проходив службу в дивізіоні катерів у Бердянську.

Ігор був палким прихильником здорового способу життя. Займався самбо, став кандидатом у майстри спорту. Був фанатом футболу. Вболівав за клуб «Шахтар», підтримував команду на стадіоні.

Після військової служби хотів відкрити спортклуб, щоб тренувати дітей та молодь.  Не давав спуску родині та колегам: вимагав робити зарядку, правильно харчуватися. Донечок підтримував в усьому, особливо їхні захоплення.

24 лютого 2022 року Ігор мав святкувати день народження, 42 роки. Замість подарунків – оборона Маріуполя. 

У ніч з 14 на 15 квітня 23-й загін Морської охорони з важкими боями проривався на «Азовсталь». Ворожий снаряд поцілив у будівлю, уламки накрили двох бійців. Ігор Фадєєв кинувся витягувати хлопців. Одного зміг врятувати, але від наступного вибуху загинув разом з побратимом.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі капітан 1 рангу Ігор Фадєєв нагороджений орденом «За мужність» III ступеня,посмертно.

Вічна пам'ять та шана Герою...

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси