8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми

НАЗАД
25 квiтня 2024 11:30

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно з правоохоронцями викрили жителя Вінницької області, який організував незаконне переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків в обхід пунктів пропуску.

Як встановили правоохоронці, 43-річний чоловік за грошову винагороду погодився організувати незаконний трансфер для чоловіка призовного віку в Угорщину. Свої послуги він оцінив у 8 000 євро. Для реалізації свого задуму зловмисник долучив спільника, який мав доставити «клієнта» на територію Закарпатської області. «Бізнесмени» гарантували військовозобов’язаному чоловіку безперешкодний проїзд через контрольні пости, а також детальний інструктаж та поради щодо маршруту руху до країни ЄС.

У ході проведення спільних заходів фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання грошового траншу.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, слідчими ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до незаконної схеми.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси